Válečci v raketovém tempu za titulem

Předposledním šestým kolem se dostal kolotoč 2.ligy do svého finiše. Nejlépe do něj mají našlápnuto Válečci, kteří včera doslova deklasovali konkurenci (průměr 526,50!!) a ziskem 24 bodů se výrazně přiblížili ligovému titulu. Jejich největší konkurent HLT Club připsal pouze polovinu, v tabulce ztrácí 20 bodů a tak jeho útok na špici je pouze z oblasti teorie. Celou situaci mohou ještě zamotat „Pivaři“, kteří jako dosud jediný tým této ligy nenasadili do hry svůj trumf v podobě  Jokera a s tímto pomocníkem je šance na ohrožení HLT Clubu stále reálná. Poslední kolo tak bude hlavně zajímavé v tom, zda dokáží borci z „Přišli jsme jen na pivo“ přetavit svého „Žolika“ na stříbro či zda je HLT Club udrží za svými zády.

Pokud bychom měli vyzdvihnout někoho z jednotlivců, musíme opět zavítat k Válečkům. Ti zde totiž včera v Martinu Gabrhelovi našli neskutečný klenot. Martin hrál jak přesně naprogramovaný stroj, sypal jeden strike za druhým a celkem 3x za večer (216, 214, 200) překonal kouzelnou hranici 200!! Podobný kousek se v historii podařil pouze šestici hráčů a Martin se tak zařadil po bok takových bowlingových celebrit, jakými jsou Radka Valíková, Pepa Kozumplík, Michael Lacko, Roman Látal, Zbyňa Fiala či Markéta Gabrhelová. Velká gratulace Martine k tomuto famóznímu představení. Náhozem 216 navíc tento borec atakoval i svůj osobní rekord a zůstal jen těsně o kuželku pod ním. Co se mu ale podařilo překonat, je osobák v celovečerním průměru a s průměrem 192,17 se stal suverénně nejlepším hráčem celého večera. A aby toho nebylo málo, odnesl si Marťas i lahvinku z motivační soutěže, která byla určena nejužitečnějšímu hráči a při rovnosti bodů s Markétou Gabrhelovou rozhodl již vzpomínaný vyšší nához. Krásná odměna na závěr, tohle byl výkon hodný mistra!!

S pochvalnou zmínkou musíme přispěchat i za dalšími hráči. Nejlepším výsledkem večera se blýsknul Honza Kratochvíl (219), kromě Martina přidal další dvoukilo Milan Šťastný (208) a v ženské části Markéta Gabrhelová (206). O tom, jak kvalitní večer týmy odehrály, svědčí i luxusní náhozy, které byly na dostřel pověstné šestistovky a bonusový bod do tabulky se třepal hned dvakrát. Postarali se o to Pivaři s výsledkem 586, jen o 4 kuželky méně sundal HLT Club. Všem uvedeným týmům i jednotlivcům velký respekt!

V závěrečném večeru se nám odkryjí poslední otazníky. Některé už máme téměř odtajněny, ovšem velmi zajímavý bude ještě boj o nejlepšího hráče mezi Radimem Kozumplíkem a Milanem Šťastným, kde je rozdíl pouhých pár setinek. O to víc se můžeme těšit na poslední dějství. Sledujte naše stránky a zjistíte, jak vše dopadlo.