Přišli, viděli a zvítězili – hosté z BC Devils ovládli večer

Šestý hrací večer Extraligy se odvíjel v kapku odlišném stylu. Kompletní tým BC Devils jel podpořit naše reprezentanty na MS v hokeji a byl nucen sáhnout do nižších lig pro náhradníky. Na scéně se tak objevili Radim Kozumplík, Honza Kratochvíl (oba 2.liga) a Vašek Salášek (Divize). Snad proto, že kluci nechtěli udělat ostudu, možná i proto, že hokejisté nakonec prohráli a trojka hostů chtěla zmírnit  BC Devils jejich smutek, každopádně ať tak či onak, rozehráli tihle umělci skvělou bowlingovou symfonii. Vyhráli úvodních 5 zápasů a padli velmi těsně až v samotném závěru s Figurami. A protože se jednalo o mimořádné vystoupení, připomeňme si ona „NEJ“. Během svého putování obohatili klubovou pokladnu o 25 bodů, což je letošní nejlepší extraligový počin a i jejich týmový průměr 544,50 (2.nejlepší v historii Rubínu spolu s Holubníkem) zaslouží respekt. Jejich vrchol přišel ve druhém utkání, kdy po výkonech Kozumplík 224 – Salášek 202 – Kratochvíl 221 – nahráli v součtu 647 (2.nejlepší nához historie) a připsali si bonusový bod navíc.. Klobouk dolů chlapci, ostudu jste určitě neudělali, ba naopak!  Figury za večer zabodovaly 16 zářezy na pažbě, Mango povýšilo o 14 bodů (a s nasazením Jokera to udělalo dvojnásobek 28), Haluzáři zakončili večer skromněji s 6 puntíky. O vítězství v lize tak rozhodne až závěrečný večer, do kterého BC Devils vstupují s nepatrným náskokem na Figury, oba týmy mají v záloze Jokera, o to víc zajímavější toto finále bude.

Nejlepším a současně nejužitečnějším hráčem večera se stal Vašek Salášek (189,50 a 100% zisk všech 6 bodů v užitečnosti) těsně před Michaelem Lackem (188,50), dalších 5 hráčů v pořadí Haxa, Kozumplík, Kratochvíl, Látal, Kreps atakovalo hranici 180. Gratulujeme, velký respekt! Pokud jsou vysoké průměry, musí se to projevit také v TOP náhozech. Laťka 200 bodů byla překonána celkem 12!! Třikrát se o to přičinil Roman Látal, který se rozjížděl sice pomaleji, o to drtivější finiš hodný mistra pak předvedl. O dva zápisy nad magickou hranici se postarali Honza Kratochvíl, Vašek Salášek a Martin Haxa, po jednom přidali Radim Kozumplík (224 a nejvyšší nához večera) a Miloš Kreps. Famózně se představila také Laďka Harychová, která v nejhodnotnějším duelu večera proti Martinu Haxovi 206:204 stanovila nový TOP nához sezóny ženské extraligy! Děkujeme za ukázku vašeho mistrovství a důkaz vašich mimořádných  bowlingových  kvalit!

Motivační soutěž byla vypsána na nejvyšší počet „X“ v řadě. Dlouho to vypadalo, že si lahvinku odnese Sabina Valder se 4 zápisy v řadě, nakonec si trofej domů sbalil Honza Kratochvíl, který dokázal přihodit dokonce o jeden křížek navíc a do konce už jej nikdo nepřekonal. Honzo, hrál jsi úžasně celý večer, snad tě tato odměna motivuje k ještě lepším výkonům.

Původně šli tři hosté Radim, Vašek a Honza do zápasů s cílem neztratit na Figury a udržet BC Devils ve hře o titul, nakonec ale svůj cíl nejen udrželi, ale navíc posunuli „Ďábly“ do čela tabulky. Teď už je to opět v jejich rukou. Jak se projeví ve finále oba Jokerové? Kdo si odnese palmu vítězství? Těšme se již nyní na závěrečné představení!