Válečci váleli a navyšují vedení

Po úvodním večeru, kde hned tři týmy (Válečci, HLT Club a Přišli jsme jen na pivo) získaly shodně po 17 bodech, byli všichni zvědaví na to, jak se bude tato vyrovnaná liga vyvíjet dál. Hned na úvod dne nastala komplikace Válečkům, kdy ze zdravotních důvodů nemohl nastoupit Radim Máca a Válečci byli nuceni sáhnout po náhradě. A tak se na dráze objevil organizátor této ligy Vašek Salášek, který si tím pádem střihnul dvojroli statistika i hráče. A jak se později ukázalo, tento souběh dvou postů jemu i Válečkům hodně svědčil.

Nejlepším týmem večera se stali již zmiňovaní Válečci se ziskem 21 bodů před HLT Club (18bodů), slabší chvilky si včera vybírali hráči týmu Přišli jsme jen na pivo, kteří dokázali ukořistit 11 bodů a o pouhý bodík za nimi skončili borci z Club no.5. Ti ovšem svou ztrátu vykompenzovali nasazením Jokera a v průběžné tabulce se tak vyhřívají na bronzové příčce právě před zástupci Přišli jsme jen na pivo.

„Pivaři“ si aspoň spravili chuť ve druhém zápase, kdy proti Válečkům vypustili své démony a tento zápas vyhráli s nejvyšším týmovým náhozem večera 542, kdy zejména Honza Kratochvíl sypal strike jak z kulometu a zastavil se až na metě 204. To ovšem Válečkům na chuti neubralo, celkem 5x za večer přehodili hranici 500b a stále si drží průměrný týmový nához nad touto hranicí. Krásné představení obou mančaftů!

V jednotlivcích si trofej nejlepšího hráče odnesl hostující Vašek Salášek (182,50), následován dvěma borci z HLT Clubu Milanem Šťastným (174,80) a Markem Přibylem (170,50). Čtvrtou do party a zároveň nejlepší ženou se stala Markéta Gabrhelová z Válečků s náhozem 167,83. Toto pořadí jen dokreslilo včerejší výraznou formu obou týmů. Posíláme velkou gratulaci!

Vašek se spolu s týmovým kolegou Martinem Gabrhelem podělil také o vavřín nejužitečnějšího hráče, kdy se oba borci museli pouze jednou sklonit před svými soupeři a do týmové kasičky přispěli hned 5 body.

A jak se dařilo v nejvyšších náhozech? Na tuto kategorii byla na úvod hracího večera vyhlášena motivační soutěž o tekutou odměnu. Výkonem 208 se blýsknul Vašek Salášek, skvělým způsobem a čistou hrou si pro nához 206 přišla Markéta Gabrhelová a jelikož se organizátor večera a vyhlašovatel soutěže rozhodl použít právo „kozovného“, tedy ženského handicapu +8 bodů, lahvinku dobrého moku si tak odnesla právě tato blonďatá lvice. Dalšími hráči, kteří dokázali prolomit magickou hranici 200 bodů se stali Honza Kratochvíl z „Pivařů“ po výkonu 204 a také Marek Přibyl z HLT Clubu, který si svůj trumf v podobě 202 schoval až na poslední hru proti Válečkům. Velký respekt, smekáme klobouček  a přejeme spoustu dalších krásných hodů.

Tolik tedy ze včerejšího večera. Liga i nadále slibuje dramatické boje a ani na oko jasné vedení Válečků ještě příliš klidu nepřináší, protože konkurence hlavně z HLT Clubu a Přišli jsme jen na pivo nespí a má stále k dispozici Jokery. Ale o tom zase až příště. Mějte se fajn a ať vám to padá.