Skvělý vstup Figur do soutěže

Včerejším  večerem dne 18.2. byla oficiálně zahájena jarní část ligových bojů a této cti se dostalo Extraligovým týmům. K již dvěma stabilním účastníkům z loňska Figurám a Mangu přibyli letos mužstva BC Devils a také Haluzáři, kteří se rozhodli svoji premiéru okořenit bleskovým nasazením Jokera. Díky tomu se s 22 body vyhřívají na průběžném vedoucím postavení v tabulce s těsným náskokem 2 bodů na Figury a dalších 2 bodů na BC Devils. Poslední Mango zatím čeká na svoji šanci, nutno poznamenat, že tým hrál bez své kapitánky Laďky Harychové, která nemohla nastoupit z důvodu nemoci a byl tak morálně i výkonnostně oslaben.

Nejlepším týmem večera se staly Figury s průměrným náhozem 528,50 a za celý večer pouze jednou nepřekonaly hranici 500. Nádherné týmové vystoupení, respekt!

Velkou měrou k tomuto výsledku svým bowlingovým umem přispěl hostující Roman Látal, jenž přesnou rukou sázel jeden strike za druhým, večer ovládl průměrem 185,67 a jako jediný pokořil magickou metu 200 a to hned dvakrát (210 a 212). Velká gratulace!

První kolo Extraligy ukázalo také nesmírnou vyrovnanost mezi stabilními hráči této soutěže a zejména trojice v pořadí Kamil Škorvánek (178,33), Martin Haxa (178,00) a Michael Lacko (176,00) byla další ozdobou večera. V ženské části si zatím vedoucí příčku uhrála Sabina Valder, s napětím budeme ale čekat na návrat její velké soupeřky Laďky Harychové.

O tom, jak vyrovnaná tato liga bude, svědčí i fakt, že žádný z hráčů nedokázal vyhrát všechny své zápasy a jako nejužitečnějšího borce tedy nevedeme pouze jednoho, ale rovnou celou šestici bowlerů, kteří svým týmům dokázali přinést po 4 bodech – skvělá vyrovnanost a svědčí to o velkém úsilí hráčů neprodat svou kůži lacino ani proti papírově silnějším.

Tolik tedy z toho nejdůležitějšího z úvodního večera, těšíme se na napínavé pokračování ve druhém hracím kole.