Haluzáři jsou v extralize!!!

cof

Dne 15.1.2019 se odehrálo poslední kolo Rubínové ligy. Na programu byla 1.liga která ukončila podzim 2018 a nyní tedy již můžeme rozdělit týmy do lig na novou sezónu a vypsat termíny na jaro 2019.

Jako lídr ligy vstoupil do hracího dne tým Haluzáři a dokázal vyhrát i poslední hrací večer se ziskem 18 bodů. Maxim Turbulenc si nechal Jokra právě na poslední večer, ale bohužel zisk 10 bodů bylo málo a pomýšlet na titul Maxim nemohl, i když tam teoretická šance byla. Tento hrací večer šlo o hodně, možná i to byl důvod, že nebyli k vidění velké náhozy a dvoustovky. Jediná dvoustovka večera padla hned v první hře. Postarala se o ní Sabina Valder (211 kuželek). Nejlepším hráčem večera se stal Marek Přibyl s průměrem 173,50 a hned za ním byla spoluhráčka Anna Breiová (173,50) z týmu HLT. Tohle družstvo dělalo vše proto, aby se zachránilo v 1. lize.

První místo tedy získává tým Haluzáři (127 bodů), který se tak může těšit na Velké finále a postup do Extraligy!! Na druhém místě s vybojovaným postupem do malého finále se umístil Maxim Turbulenc (99 bodů). Třetí místo patří Žabinským vlkům (96,5 bodů) a čtvrté místo nakonec zbylo na HLT Club (93 bodů). Rozdíl mezi druhým a čtvrtým místem byl šest bodů, což je opravdu málo a ukazuje na vyrovnanost této ligy.

Dostáváme se k ocenění mezi jednotlivci. Nejlepším mužem se stal Roman Látal s průměrem 170,03, který celý večer bojoval s Milanem Šťastným (169,72). Nejlepší ženou se stala Sabina Valder (160,53), která jedinou dvoustovkou v posledním dni vše potvrdila a získala ještě ocenění jakko nejužitečnější hráč-ka ligy (23 bodů). Další oceněný byl Milan Bažant za nejvyšší nához celé ligy a to opravdu parádních 233 kuželek. Podzim 2018 je u konce. Rád bych všem týmům moc poděkoval za příjemné večery, krásné výsledky a hlavně pohodovou a přátelskou atmosféru. Přeji vám všem bowlingářům ať si odpočinete a brzo se vidíme zase na Bowling Darts Rubin.