Bowlingová Kanec liga -průběžné statistiky jara 2020

Po dlouhé pauze nám všechny výkonnostní skupiny odehrály svá soutěžní kola. Uděláme si menší shrnutí všech kol a podíváme se na celkové statistiky.

Jako první vstoupila do bojů 2. liga. Bohužel nám jeden tým odstoupil a liga se dohrává ve čtyřech týmech. Hostovat dokonce musel ,,rubínovský pirát“ Jack Sparrow, který s Vláďou Varmužou odehrál dva zápasy pouze ve dvou hráčích. Přesto tým Supermax uhrál slušnou porci bodů a Jack si hodil nejlepší výkon na drahách Rubínu. Jeho průměr se zastavil na hodnotě 196 b. Dokonce poprvé si Jack připsal tří hozené dvoustovky za hrací kolo. Druhou ligu vede tým No Stress se ziskem 38 bodů.

Ten samý den večer přišla i 1. liga. Ve vedení je zatím tým Zoombi, který taky přišel s novými hráči a na drahách Rubínu se ukázal Jirka Eliáš a Milan Valík. Zoombi vedou s náskokem 5,5 bodů před druhým týme ligy – Jitrnice. Nejlepším hráčem kola se stal Milan Bažant s krásným průměrem 178 b.

V pondělí 14.6.2020 nám na dráhy vlítla nejvyšší soutěž Superliga. Zde vedení stále drží tým Válečci. Ovšem velice dobře zahrál tým Figury, který získal 20 bodů a stáhl náskok Válečků. Nejlepším hráčem se stal Vašek Salášek, který je nejlepším jednotlivcem celé Kanec ligy. Vaškův průměr byl 187,33. Za Figury se blýskl hostující Roman Látal, který neprohrál jediný zápas a týmu velice pomohl.

Poslední ligou, která vstoupila na dráhy, byla Extraliga. Nejvíce bodů si připsal tým BC Devils (19 bodů), který se pomalu a jistě blíží a stahuje náskok na vedoucí tým HLT Club. Větší bodový rozdíl je zatím ovlivněn tím, že tým BC Devils už má za sebou volný hrací den a tudíž mají méně odehraných duelů. Nejlepším hráčem kola se stal Milan Šťastný s průměrem 180,60.

Po dlouhé pauze bylo k vidění hodně pěkných a kvalitních výsledků. Věřím, že po určité herní vytíženosti, půjdou výsledky ještě nahoru a máme se opravdu na co těšit. Hrajeme každý týden, zápasy půjdou rychle za sebou a je potřeba se soustředit na každý duel, protože každý bod může rozhodovat. Přidávám na web celkové statistiky, kde se můžete podívat, jak se vám daří i v porovnání ostatních lig soutěže.