Extraligový večer plný kouzel aneb jak to vypadá, když se sny mění ve skutečnost a nezbořitelné „hrady“ drtí v prach

Nedávno byl na našem webu zveřejněn článek o skvělých výsledcích v Superlize. Jak se zdá, četli jej pozorně i hráči o ligu níže a hned předvedli něco podobného v bleděmodrém. Hned pětice hráčů překonala své osobní rekordy, z toho ve dvou případech, kdy patrně přestaly platit fyzikální zákony, se bořily historické mety Rubínu a vznikly nové výzvy z říše snů. Vydejme se po stopách onoho úžasného večera.

Týmy: Při neúčasti Maxim Turbulenc vsadili na záludného Jokera hned dva týmy, Hovniváli  a také HLT. Hovniváli hned od úvodu zabrali a už svojí úvodní hrou ukázali, že to bude znovu jejich večer. Na tabuli se objevilo 606 a aby toho nebylo málo, ve třetí hře nasypali ještě o 9 bodů víc (zda zaslouží speciální pochvalu Ivetka Dostálová, která přišla na zápas později a bez tréninku šoupla rovnou 195, s „kozovným“ 203). Hovniváli tak získali dva bonusové body navíc, k tomu posílené Žolikem! Další skvělý nához předvedl Club no.5, jehož snaha se zastavila na čísle 587. Gratulujeme, krásná týmová představení. Hovniváli se s večerním průměrem 549,00 dostali na 4.místo historických tabulek a ziskem 25 bodů (s Jokerem x2) ovládli také čelo Extraligy. Druhé místo drží HLT Club, který vynásobil 14 bodíků a v průběžné tabulce předskočil Maxim Turbulenc, ten má ovšem zápas k dobru.

Jednotlivci: Tolik hráčů posunulo své hranice, u koho začít? Snad u Robina Jeřábka, který hned v úvodu první hry nasázel 7X v řadě a rozhodl nejen o vítězi motivační soutěže, ale také o novém osobním rekordu 256 (nejvyšší nához sezóny a 3. v historii), ve třetí hře přidal další ozdobu 204. Zároveň si kapitán Hovniválů posunul svoji hranici průměru na úžasných 192,17. Veliká gratulace, Robe, excentr ti sakra svědčí! Ve výčtu úspěchů a pochval pokračujeme k Jirkovi Mlaskačovi za luxus výsledek 232 a také k Aničce Breiové, která vystřihla skvělých 225 – oba hráči tím posunuli svoje osobní hranice a nezbývá než smeknout, hráli jste parádně. Drtivý dopad na svého soupeře vytáhnul i Milan Šťastný v podobě 226. Skvělá hra! Dalším dvoukilem 207 se blýsknul Michal Papaj. Paráda Míšo, jen tak dál.

Na závěr jsme si nechali hráče, kterému už minule utekla hranice průměru 200 o dvě neshozené kuželky. Tehdy si smutně posteskl, nevadí, zkusíme to příště. Že to bude ale tak brzy, nečekal ani on. Vašek Salášek nastoupil do večera ve velké pohodě a s každou odehranou hrou se na jeho kontě ocitl zápis, přesahující hodnotu 200 (215 – 208 – 201 – 225 – 203). Po pěti hrách měl na kontě 5 sundaných dvoustovek, což se do této doby nikomu v jednom hracím dnu nepodařilo. Zbývalo už jen udržet průměr a to Vašek i přes škodolibý osud, který mu do cesty poslal v úvodu hned dvoje parohy, dokázal. Když se na tabuli objevilo výsledných 194, znamenalo to sice, že šesté  dvoukilo těsně odolalo, ale už ne průměr. A tak nejen že padla magická hranice 200 a Vašek si vytvořil nový osobní rekord, současně také posunul historický milník Rubínu na neskutečnou hodnotu 207,67. Gratulujeme Vašku, zasloužená odměna. Tohle jsou ty úžasné chvíle, kterými nás bowling obdařuje!! A už teď se těšíme na příští kolo a uvidíme, zda hráči budou v nastaveném trendu pokračovat.