HLT Club s pomocí Jokera do vedení

25.3. patřily dráhy na Rubínu druholigovým celkům a můžeme směle říci, že všechno je jinak. Do tohoto hracího dne vstupovali Válečci s poměrně pohodovým náskokem 20 bodů na další týmy, ovšem HLT se těsně před zápasem rozhodl nasadit Jokera. A jak se později ukázalo, byla to velice dobrá volba. Přestože úvod večera HLT Clubu příliš nevyšel (jen 3 body ze dvou zápasů), pak už se mančaft rozjel a stal se nejúspěšnějším týmem včerejšího klání se ziskem 19 bodů. Na druhém místě skončili Válečci, kteří nasbírali 16 bodů, „Pivaři“ si připsali 14 a Club no 5 dokončil zápasy s 11 zářezy na pažbě. Rozhodnutí HLT Clubu se tedy ukázalo jako správné a díky němu se dostali tito borci do čela soutěže.. sice jen o dva body právě před tým Válečků, ale minimálně na dva týdny budou lize kralovat. Ale pro ostatní týmy mohlo být ještě hůř. Doslova katem HLTu se stali hráči Club no. 5, kteří jako jediní našli na HLT recept, dokázali je dvakrát porazit s celkovým skóre 8:2 a výhodu Jokera tak ještě hodně zredukovali. Ač na posledním místě, dokáže parta kolem Grizzlyho Bobka pořádně míchat kartami. Těsný dvoubodový rozdíl na špici stejně jako poslední nevsazený Joker družstva Přišli jsme jen na pivo a nevyzpytatelní Club no.5 – to vše přináší do druhé poloviny sezóny spoustu otazníků..

Nejužitečnějším hráčem večera se stal Milan Šťastný z HLT Clubu, který za šestizápasovou sérii padnul pouze jednou, jako čtyřbodoví skončili Markéta Gabrhelová (Válečci) a Radim Kozumplík (Přišli jsme jen na pivo). Gratulujeme k úspěšnému „skalpování“ soupeřů, jen tak dál!

Milan se také stal absolutně nejlepším hráčem večera, když s průměrem 180,67 utekl ostatním o parník a s velkým odstupem se mu na záda dívali Jiří Mlaskač (Club no.5) s výkonem 168,00 a Markéta Gabrhelová s průměrem 167,33. Toto byla nejlepší sestava večera, která si zaslouží respekt. Krásná práce, borci a borkyně!

Dostáváme se k nejvyšším náhozům a zde budeme mít jednu extra gratulaci. To nejlepší si bowleři nechávali až na samotný závěr pondělních bojů. Jirka Mlaskač  triplem v posledním framu vystřelil TOP výsledek 211, kterému se dalšími dvoustovkami přiblížili „Váleček“ Radim Máca (204), HLŤák Marek Přibyl (202) a Jiří Grizzly Bobek, který čtyřmi strike v řadě vystřihnul pěkných 201. Nejlepší výkony skvělých hráčů, nezbývá než po zásluze smeknout, super představení! A nyní ta speciálni extra gratulace. Ta se týká Míši Alexové, která jen těsně skončila pod kouzelnou hranicí dvoukila a čistou hrou s konečným výsledkem 195 si odnáší také svůj nový osobní rekord!!! Míša je úžasná bojovnice, která si kromě rekordu včera domů odnesla i pořádně propocený dres, tolik energie a úsilí dává do svých hodů. A včera jí byla závěrečná hra sladkou odměnou. Veliká gratule vrtule Míšo, jen tak dál.. dvoustovka už se klepe!!

A jak dopadla soutěž o motivační tekutou odměnu? Ta byla vyhlášena na největší počet striků v posledním 10.framu a už v Extralize se setkala s velkým ohlasem hráčů, kteří se o výhru bili až do konce. A včera to bylo ještě těsnější. Do posledního zápasu vstupovalo hned 5 hráčů se ziskem 3 striků, další pětice jich měla na svém kontě dva. O to víc se všichni na závěr snažili a kuželky shazovali i očima. Obrovský krok k ceně pro vítěze udělal Jiří Mlaskač, který poslední frame vyčistil třemi X a se ziskem 5 bodů a současně nejvyšším náhozem, který by v případě rovnosti rozhodoval, dostal své soupeře pod obrovský tlak. Velké nervy a pevnou ruku ovšem ukázala Markéta Gabrhelová, která po dvou X čekal poslední hod. V tu dobu měla na svém kontě stejně jako Jirka 5 bodů, ovšem nižší nához. A tak Markéta ten poslední strike hodit musela. Navíc díky zdržení na dráze byla úplně poslední aktivní hráčkou a soustředila se na ni celá pozornost herny, napětí by se dalo krájet. Když Markéta vypustila svůj projektil vstříc kuželkám, sál ani nedutal. A pak padla jedna, druhá, třetí.. až svoji hlavičku sklonila i poslední kuželka a ziskem 6 bodů se tak tato skvělá bowlerka i kuželkářka v jedné osobě stala vítězkou motivační soutěže. A stala se i jakousi sběratelkou tekutých trofejí, protože posledně si cenu odnesla také, to vyhrála pro změnu soutěž o nejvyšší nához! Super Markét, gratulujeme, ale příště nechej něco i ostatním J. A to by bylo z hracího večera to nejdůležitější, nejpodstatnější a nejzajímavější. Liga je napínavě rozehraná a každý večer je na co se dívat. Těšíme se tak i na příště, ať vám to padá!