Na extraligové špici to pořádně vře!

Třetím hracím dnem se nám Extraliga dostala téměř do své poloviny a nutno dodat, že veškeré oťukávání už jde stranou a týmy předvádí drsné souboje. Tabulka se nám rozdělila na dvě části – v té horní se nachází týmy BC Devils a Figury, které každým dnem zvyšují svůj odstup od pronásledovatelů, v té dolní Haluzáři hájí bronzovou pozici proti Mangu, které má ale velkou výhodu v dosud nenasazeném Jokerovi. Také včera oba favorité opanovali večerní program, když v hracím dnu slavil úspěch tým Figur se ziskem 19b., BC Devils připsali na své konto bodů 16 a Mangu se podařilo ukořistit 14 puntíků. Haluzáři se po úvodních třech porážkách vzpamatovali a přinesli do své pokladnice 11 bodíků. Pikantním měřením sil byly právě souboje obou vedoucích týmů, kdy v prvním duelu rozmetaly Figury mužstvo BC Devils 5:0 s nejvyšším náhozem večera 565, aby jim to v závěrečném souboji „Ďáblové“ oplatili naprosto stejnou mincí s dalším výborným výkonem 560. Ale ani týmy ze spodní části tabulky si nic nedarovaly. Nejprve Mango sestřelilo Haluzáře jasným poměrem 5:0, v závěru si to týmy prohodily a tentokrát jasně v poměru 5:0 kralovali Haluzáři. I na těchto výsledcích je vidět, že kurzové vyhlídky týmů nejsou vůbec jednoznačné.

Nejlepším hráčem večera se stal opět hostující Roman Látal z Figur s krásným průměrem 180,67 a potvrdil roli aktuálního hráče č.1 na Rubínu. Romanovi na záda dýchal jeho kolega Miloš Kreps (176,50), bronz získal Zbyňa Fiala z BC Devils za výkon 171,83.

Celkem 5x dokázali hráči přehodit také metu 200 bodů, kdy nejprve v úvodu večera úřadoval Laďa Varmuža z Manga s náhozem 213, později už jej dokázal překonat pouze Kamil Škorvánek s TOP výkonem večera 221. Hranici 200 bodů dále překonali Zbyňa Fiala (211) a z pokusu 201 se mohli společně radovat i Roman Látal a v posledním utkání taktéž „Haluzář“ Matěj Bednařík. Všem posíláme velkou gratulaci! Super výkony, borci.

Velkou radost měl závěrem večera vítěz motivační soutěže o tekutou cenu Zbyňa Fiala. Soutěž byla zaměřena na závěrečné framy všech zápasů a vítězem se stal hráč, jemuž se povedlo právě v oněch posledních framech naházet nejvíce strike. Zbyňa jich za celý večer sundal hned 6, ale protože odehrál jako první, nezbývalo mu než čekat, jak dopadnou jeho soupeři. Ti se sice snažili jak nejlíp uměli, ale Zbyňu už překonat nedokázali. Na stříbrném stupínku tak skončil Martin Haxa z Figur s 5 strike, po 4 si připsali společně Roman Látal, Kamil Škorvánek a Tomáš Valder. Zbyňovi gratulujeme a přejeme dobrou chuť. A na co se těšit příště? Jak dopadne vřava o vedení Extraligy, uhájí Haluzáři svou pozici před dotírajícím Mangem, vsadí někdo další Jokera, aby dostal soupeře pod tlak? Myslím, že o další dramata máme postaráno. . a letošní Extraliga jich určitě chystá ještě daleko víc.